Menu

Biszkopt piernikowy z kremem rodzynkowym z majerankiem

Biszkopt piernikowy z kremem rodzynkowym z majerankiem Biszkopt piernikowy z kremem rodzynkowym z majerankiem
Składniki:

  • 6 jajek
  • 3/4 szklanki cukru
  • 350 g mąki pszennej
  • 5 łyżek płynnego miodu
  • 1 przyprawa do piernika
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
krem:
  • 400 g serka mascarpone
  • 400 g mielonego twarogu
  • 1 szklanka miękkich rodzynek
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • listki z połowy doniczki majeranku

Sposób przyrządzenia:

Białka ubijamy z cukrem na gładki krem, po czym dodajemy po jednym żółtku, dalej ubijając. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy, wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 175 stopni przez ok. 30 minut. Po wystudzeniu foremką wykrawamy koła z biszkoptu i przekrawamy je na 3 części.
Serki miksujemy blenderem z rodzynkami i cukrem, dodajemy posiekane listki majeranku i takim kremem przekładamy koła biszkoptów. Możemy posypać cukrem pudrem.

* z formy 29x24 cm powinno wyjść 9 porcji


Zdjęcie i przepis; Dominika Piwowar www.muffinkarnia.com/



Kontakt z nami

Baziółka
by Swedeponic Polska Sp z o.o.
Kraśnicza Wola 41
05-825 Grodzisk Mazowiecki
Polska

Zadzwoń

+48 22 755 79 79

Napisz

kontakt@baziolka.pl

Nasza oferta

Świeże zioła

Polecamy

Tomek Jakubiak Lokalnie

Media Społecznościowe

Facebook  

Informacje

Polityka prywatności (RODO)