Menu

Cytrynowe krewetki ze szpinakowym tagliatelle, kolendrą i bazylią tajską

Cytrynowe krewetki ze szpinakowym tagiatelle, kolendrą i bazylią tajską Cytrynowe krewetki ze szpinakowym tagiatelle, kolendrą i bazylią tajską
Składniki:
  • 10-12 sztuk dużych krewetek
  • oliwa z oliwek
  • 1 łyżka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • kieliszek białego wina
  • 1/2 cytryny
  • papryczka peperoncino
  • sól i pieprz
  • bazylia tajska
  • kolendra

Sposób przyrządzenia:

Krewetki obieramy, usuwamy przewód pokarmowy. Oliwę podgrzewamy na wysokiej patelni, dodajemy posiekany czosnek i drobno pokrojoną papryczkę. Po chwili dodajemy krewetki, podsmażamy. Dolewamy wino, doprawiamy solą i pieprzem. Zmniejszamy moc palnika, dodajemy do krewetek łyżkę masła, posiekaną bazylię tajską, kolendrę i wyciskamy sok z cytryny. Smażymy całość przez 2 min.

Zdjęcie i przepis; Dominika Piwowar www.muffinkarnia.com/



Kontakt z nami

Baziółka
by Swedeponic Polska Sp z o.o.
Kraśnicza Wola 41
05-825 Grodzisk Mazowiecki
Polska

Zadzwoń

+48 22 755 79 79

Napisz

kontakt@baziolka.pl

Nasza oferta

Świeże zioła

Polecamy

Tomek Jakubiak Lokalnie

Media Społecznościowe

Facebook