Menu

Syrop rabarbarowy z sokiem z grejpfrutów i miętą

Syrop rabarbarowy z sokiem z grejpfrutów i miętą Syrop rabarbarowy z sokiem z grejpfrutów i miętą
Składniki:
  • 600 g rabarbaru
  • 200g cukru
  • sok wyciśnięty z 2 grejpfrutów
  • pół pęczka mięty
  • laska wanilii
  • woda gazowana

Sposób przyrządzenia:

Rabarbar umyj, odkrój końcówki a resztę łodyg pokrój w małe kawałki. Wrzuć na patelnię, posyp cukrem. Dodaj sok z grejpfrutów, dodaj posiekaną miętę i laskę wanilii. Duś rabarbar pod przykryciem, na małym ogniu aż zupełnie zmięknie i puści sok. Jeśli syrop jest za gęsty to dodaj wodę. Syrop przecedź przez sito i schłodź. Podawaj z kostkami lodu, wodą i miętą.

 Przepis i zdjęcie: Anna Mastalerz i Kamil Roszczyk

http://fotografiamasztalerz.pl/




Kontakt z nami

Baziółka
by Swedeponic Polska Sp z o.o.
Kraśnicza Wola 41
05-825 Grodzisk Mazowiecki
Polska

Zadzwoń

+48 22 755 79 79

Napisz

kontakt@baziolka.pl

Nasza oferta

Świeże zioła

Polecamy

Tomek Jakubiak Lokalnie

Media Społecznościowe

Facebook