Menu

Czekolada matcha z melisą, miętą, rozmarynem i malinami

Czekolada matcha z melisą, miętą, rozmarynem i malinami Czekolada matcha z melisą, miętą, rozmarynem i malinami
Składniki:

  • 400 g białek czekolady
  • pół szklanki malin
  • pół szklanki śmietany kremówki
  • 2 łyżki herbaty matcha
  • 2 łyżki masła
  • świeża mięta, melisa i rozmaryn

Sposób przyrządzenia:

Śmietanę umieszczamy w garnuszku i podgrzewamy prawie do zagotowania. Gdy po bokach zaczną pojawiać się bąbelki odstawiamy z palnika i dodajemy posiekaną białą czekoladę i masło pokrojone na kawałki. Mieszamy całość do rozpuszczenia. Do gładkiej masy przesiewamy herbatę i ponownie całość mieszamy. Wylewamy masę do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, układamy na wierzch maliny i listki ziół. Wkładamy do lodówki na ok 30-40 min

Zdjęcie i przepis; Dominika Piwowar www.muffinkarnia.com/



Kontakt z nami

Baziółka
by Swedeponic Polska Sp z o.o.
Kraśnicza Wola 41
05-825 Grodzisk Mazowiecki
Polska

Zadzwoń

+48 22 755 79 79

Napisz

kontakt@baziolka.pl

Nasza oferta

Świeże zioła

Polecamy

Tomek Jakubiak Lokalnie

Media Społecznościowe

Facebook