Menu

Pikantne kolby kukurydzy z lubczykiem i tymiankiem w sezamie

saPikantne kolby kukurydzy z lubczykiem i tymiankiem w sezamie saPikantne kolby kukurydzy z lubczykiem i tymiankiem w sezamie
Składniki:

  • kolba kukurydzy
  • 2 łyżki masła
  • papryka słodka, płatki chili, sól
  • posiekane listki lubczyku i tymianku
  • 2 łyżki sezamu

Sposób przyrządzenia:

Kukurydzę przełamujemy na pół i gotujemy do miękkości. Ugotowaną smarujemy masłem, posypujemy przyprawami i obtaczamy w posiekanych ziołach. Posypujemy sezamem i podpiekamy kilka minut w piekarniku nagrzanym do 200 °C.

Zdjęcie i przepis; Dominika Piwowar www.muffinkarnia.com/



Kontakt z nami

Baziółka
by Swedeponic Polska Sp z o.o.
Kraśnicza Wola 41
05-825 Grodzisk Mazowiecki
Polska

Zadzwoń

+48 22 755 79 79

Napisz

kontakt@baziolka.pl

Nasza oferta

Świeże zioła

Polecamy

Tomek Jakubiak Lokalnie

Media Społecznościowe

Facebook