Menu

Sałatka z kurkami, serem halloumi, jajkiem, bazylią, pietruszką i rukwią wodną

Sałatka z kurkami, serem halloumi, jajkiem, bazylią, pietruszką i rukwią wodną Sałatka z kurkami, serem halloumi, jajkiem, bazylią, pietruszką i rukwią wodną
Składniki:
dla 2 osób:
  • 1 szklanka ugotowanych kurek
  • kilka plasterków sera halloumi
  • roszponka
  • świeże liście: bazylii, pietruszki i rukwi wodnej
  • jajko ugotowane na miękko
  • pomidorki koktajlowe
  • czerwona cebula

Sposób przyrządzenia:

Kurki oczyszczamy* i gotujemy przez ok. 20 min. w osolonej wodzie. Jajko gotujemy na miękko. Ser halloumi kroimy na kawałki i podsmażamy na patelni do zarumienienia. Umytą roszponkę, liście bazylii, pietruszki i rukwi wykładamy na talerz. Dodajemy ser, kurki, pokrojone pomidorki i cebulę. Polewamy oliwą, posypujemy pieprzem i układamy na wierzch jajko. Przekrajamy je pozwalając by żółtko wypłynęło na sałatkę.

*oby oczyścić kurki z ziemi i zanieczyszczeń posypujemy je łyżką soli i zalewamy wrzątkiem, czekamy chwilę o wyjmujemy łyżką cedzakową. Powtarzamy czynność ok 2- razy.

Zdjęcie i przepis; Dominika Piwowar www.muffinkarnia.com/



Kontakt z nami

Baziółka
by Swedeponic Polska Sp z o.o.
Kraśnicza Wola 41
05-825 Grodzisk Mazowiecki
Polska

Zadzwoń

+48 22 755 79 79

Napisz

kontakt@baziolka.pl

Nasza oferta

Świeże zioła

Polecamy

Tomek Jakubiak Lokalnie

Media Społecznościowe

Facebook