Menu

Zupa krem z żółtej cukinii i batata, z pietruszką, bazylią i kolendrą

Zupa krem z żółtej cukinii i batata, z pietruszką, bazylią i kolendrą Zupa krem z żółtej cukinii i batata, z pietruszką, bazylią i kolendrą
Składniki:
  • 1 żółta cukinia
  • 1 batat
  • 1 mała marchewka
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 szklanki wywaru z warzyw
  • 1/4 szklanki białego wina
  • 1/2 łyżeczki: słodkiej papryki, soli i pieprzu, kurkumy, kuminu
  • świeże liście: bazylii, pietruszki i kolendry

Sposób przyrządzenia:

  1. W garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej posiekaną cebulę. Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, batata i marchewkę, podsmażamy całość.
  1. Dodajemy przyprawy i posiekane zioła. Całość zalewamy winem i dusimy do odparowania.
  2. Warzywa zalewamy wywarem z warzyw i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 15 minut.
  3. Zupę miksujemy blenderem, dekorujemy listkami świeżych ziół.

 

Zdjęcie i przepis; Dominika Piwowar www.muffinkarnia.com/



Kontakt z nami

Baziółka
by Swedeponic Polska Sp z o.o.
Kraśnicza Wola 41
05-825 Grodzisk Mazowiecki
Polska

Zadzwoń

+48 22 755 79 79

Napisz

kontakt@baziolka.pl

Nasza oferta

Świeże zioła

Polecamy

Tomek Jakubiak Lokalnie

Media Społecznościowe

Facebook