Menu

Ser halloumi smażony na maśle szałwiowym z jajkiem i awokado

Ser halloumi smażony na szałwii z jajkiem i awokado Ser halloumi smażony na szałwii z jajkiem i awokado
Składniki:
  • 100g sera halloumi
  • listki z jednej doniczki szałwii
  • dwie łyżki posiekanego szczypiorku
  • pół awokado
  • jedna łyżka soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 jajko
  • pieczywo
  • masło klarowane do smażenia

Sposób przyrządzenia:

Ugotuj jajko na twardo i odłóż do ostygnięcia. Awokado pokrój w dowolne kawałki. Skrop sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem. Rozgrzej patelnię grillową, posmaruj masłem klarowanym. Wrzuć na patelnię listki szałwii. Ser pokrój w plastry i dodaj na patelnię. Smaż aż się zarumieni. Jajka obierz i przekrój na pół. Całość podawaj posypane szczypiorkiem.

 Przepis i zdjęcie: Anna Mastalerz i Kamil Roszczyk

http://fotografiamasztalerz.pl/




Kontakt z nami

Baziółka
by Swedeponic Polska Sp z o.o.
Kraśnicza Wola 41
05-825 Grodzisk Mazowiecki
Polska

Zadzwoń

+48 22 755 79 79

Napisz

kontakt@baziolka.pl

Nasza oferta

Świeże zioła

Polecamy

Tomek Jakubiak Lokalnie

Media Społecznościowe

Facebook