Menu

Burger z jarmużem, pieczonym burakiem, bazylią grecką i szczawiem czerwonym

Lemoniada kokosowo-miętowa z ananasem Lemoniada kokosowo-miętowa z ananasem
Składniki:

sos:
  • gęsty jogurt
  • świeży ogórek
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • koper

Sposób przyrządzenia:

Buraka pieczemy w 200 °C do miękkości (ok 30-40 min.) W tym czasie robimy sos - ogórka ścieramy na tarce i posypujemy solą, odstawiamy na kilka minut żeby puścił sok, po czym odciskamy i powstały miąższ przekładamy do miseczki z jogurtem. Wyciskamy ząbki czosnku, dodajemy sól i posiekany koperek. Mieszamy i wkładamy do lodówki.

Upieczonego buraka obieramy i kroimy na plasterki. Bułkę podpiekamy chwilkę w piekarniku, smarujemy obie części sosem i układamy po kolei liście szczawiu i bazylii, buraka, pokrojoną w krążki cebulę, odkrojony plaster serka feta i  jarmuż.

Zdjęcie i przepis; Dominika Piwowar www.muffinkarnia.com/



Kontakt z nami

Baziółka
by Swedeponic Polska Sp z o.o.
Kraśnicza Wola 41
05-825 Grodzisk Mazowiecki
Polska

Zadzwoń

+48 22 755 79 79

Napisz

kontakt@baziolka.pl

Nasza oferta

Świeże zioła

Polecamy

Tomek Jakubiak Lokalnie

Media Społecznościowe

Facebook