Menu

Rollsy z kurczakiem w trawie cytrynowej, z kolendrą, bazylią tajską i warzywami

Rollsy z kurczakiem w trawie cytrynowej, z kolendra, bazylia tajska i warzywami Rollsy z kurczakiem w trawie cytrynowej, z kolendra, bazylia tajska i warzywami
Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
  • puszka mleka kokosowego
  • trawa cytrynowa - 3 szt.
  • kilka plasterków imbiru
  • papier ryżowy
  • kiełki buraka
  • sos sojowy
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 1/3 główki czerwonej kapusty
  • 1 por
  • pół papryki czerwonej
  • grzybki shitake
  • świeża kolendra
  • świeża bazylia tajska
  • ząbek czosnku

Sposób przyrządzenia:

Kurczaka kroimy na niewielkie kawałki, zanurzamy w mleku kokosowym z dodatkiem pokrojonej trawy cytrynowej i imbiru. Marynujemy przez 2-3 godziny, po czym smażymy na złoty kolor. Warzywa kroimy w paski, dusimy na patelni do miękkości, przyprawiamy sosem sojowym, studzimy. Płatki papieru ryżowego zwilżamy wodą, nadziewamy warzywami, kurczakiem, świeżymi listkami kolendry i kiełkami.

Sos: jogurt naturalny miksujemy z listkami bazylii tajskiej, kolendry, solą czosnkiem i pieprzem.

Zdjęcie i przepis; Dominika Piwowar www.muffinkarnia.com/



Kontakt z nami

Baziółka
by Swedeponic Polska Sp z o.o.
Kraśnicza Wola 41
05-825 Grodzisk Mazowiecki
Polska

Zadzwoń

+48 22 755 79 79

Napisz

kontakt@baziolka.pl

Nasza oferta

Świeże zioła

Polecamy

Tomek Jakubiak Lokalnie

Media Społecznościowe

Facebook