Menu

Kolendrowe gofry z pieczonym boczkiem i syropem klonowym

Kolendrowe gofry z pieczonym boczkiem i syropem klonowym Kolendrowe gofry z pieczonym boczkiem i syropem klonowym
Składniki:
  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki oleju rzepakowego plus do smarowania gofrownicy
  • 1 i 1/3 szklanki mleka
  • 2 jaja
  • szczypta soli
  • 2 łyżki proszku do pieczenia
  • kilka cienkich plastrów boczku
  • kilka łyżek syropu klonowego
  • 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry
  • kilka listków bazylii tajskiej

Sposób przyrządzenia:

Do miski wrzuć jaja, mleko, olej, sól, proszek do pieczenia i mąkę. Całość zmiksuj na gładki płyn, na koniec wmieszaj posiekaną kolendrę. Piekarnik nagrzej do 200 stopni. Na papierze do pieczenia ułóż boczek i piecz aż będzie zarumieniony i chrupiący. Maszynę do pieczenia gofrów rozgrzej. Wlewaj ciasto i piecz aż będą gotowe. Gofry podawaj z boczkiem, polane syropem i posypane bazylią tajską.

 Przepis i zdjęcie: Anna Mastalerz i Kamil Roszczyk

http://fotografiamasztalerz.pl/




Kontakt z nami

Baziółka
by Swedeponic Polska Sp z o.o.
Kraśnicza Wola 41
05-825 Grodzisk Mazowiecki
Polska

Zadzwoń

+48 22 755 79 79

Napisz

kontakt@baziolka.pl

Nasza oferta

Świeże zioła

Polecamy

Tomek Jakubiak Lokalnie

Media Społecznościowe

Facebook  

Informacje

Polityka prywatności (RODO)