Menu

Wegetariański smalec z majerankiem i lubczykiem

Wegański smalec z majerankiem i lubczykiem Wegański smalec z majerankiem i lubczykiem
Składniki:
  • 250 g ugotowaniej, białej fasoli
  • 1 duża cebula
  • jeden duży czosnek
  • 3-4 suszone śliwki
  • pół szklanki gorącej wody
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • sól i pieprz
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • garść świeżego lubczyku
  • garść świeżego majeranku
  • ogórki kiszone
  • pieczywo

Sposób przyrządzenia:

Śliwki zalej wrzątkiem i odstaw na 20 minut. Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę i podsmaż na maśle, ze szczyptą soli. Fasolę zmiksuj na gładką masę razem z majerankiem i lubczykiem. Śliwki odsącz i pokrój w drobne kawałki. Cebulę i śliwki wmieszaj w fasolę. Dopraw solą, pieprzem oraz gałką. Smalec podawaj z pieczywem i ogórkami kiszonymi.

 Przepis i zdjęcie: Anna Mastalerz i Kamil Roszczyk

http://fotografiamasztalerz.pl/




Kontakt z nami

Baziółka
by Swedeponic Polska Sp z o.o.
Kraśnicza Wola 41
05-825 Grodzisk Mazowiecki
Polska

Zadzwoń

+48 22 755 79 79

Napisz

kontakt@baziolka.pl

Nasza oferta

Świeże zioła

Polecamy

Tomek Jakubiak Lokalnie

Media Społecznościowe

Facebook