Menu

Noodle z kurczakiem, warzywami, kolendrą i bazylią tajską.

Noodle z kurczakiem, warzywami, kolendrą i bazylią tajską. Noodle z kurczakiem, warzywami, kolendrą i bazylią tajską.
Składniki (2 duże porcje):
  • 1 pierś z kurczaka
  • sos sojowy
  • 2 ząbki czosnku
  • imbir
  • 1/2 szklanki bulionu
  • marchewka
  • 1/2 cebuli
  • kiełki fasoli Mung
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/3 pora
  • 1/2 szklanki oczechów nerkowca
  • pieprz i sól, ostra papryka
  • makaron noodle
  • świeża kolendra
  • świeża bazylia tajska

Sposób przyrządzenia:

Kurczaka myjemy i marynujemy w sosie sojowym, startym czosnku i imbirze. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 220 stopni C. Kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym, pieczemy przez 20-30 minut.

Warzywa kroimy na cienkie paski, podsmażamy z kiełkami, dodajemy orzechy i jeszcze chwilkę smażymy. Zalewamy bulionem, dodajemy ostrą paprykę, sól i pieprz według uznania. Smażymy, aż bulion delikatnie odparuje. W tym czasie przygotowujemy noodle według przepisu z opakowania.

Gotowe noodle wrzucamy na patelnię z warzywami, dodajemy posiekaną bazylię tajską i kolendrę. Mieszamy i przekładamy do miseczek. Na wierzch układamy kawałki kurczaka. 

Zdjęcie i przepis; Dominika Piwowar www.muffinkarnia.com/



Kontakt z nami

Baziółka
by Swedeponic Polska Sp z o.o.
Kraśnicza Wola 41
05-825 Grodzisk Mazowiecki
Polska

Zadzwoń

+48 22 755 79 79

Napisz

kontakt@baziolka.pl

Nasza oferta

Świeże zioła

Polecamy

Tomek Jakubiak Lokalnie

Media Społecznościowe

Facebook  

Informacje

Polityka prywatności (RODO)