Menu

Sałatka ze szpinakiem, cytrynowym kurczakiem, tajską bazylią, kolendrą i szałwią

Sałatka ze szpinakiem, cytrynowym kurczakiem, tajską bazylią, kolendrą i szałwią Sałatka ze szpinakiem, cytrynowym kurczakiem, tajską bazylią, kolendrą i szałwią
Składniki:

  • pierś z kurczaka
  • 1 cytryna
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • pieprz i sól
  • kilka listków szałwii
  • oliwa cytrynowa
  • szpinak
  • melon
  • grapefruit
  • świeża bazylia tajska
  • śwież kolendra
  • orzeszki pinii(mogą być migdały)

Sposób przyrządzenia:

Umytą pierś smarujemy roztopionym masłem, startym czosnkiem, 2 łyżkami soku z cytryny, pieprzem i solą. Posypujemy posiekaną szałwią i układamy na wierzch plasterki cytryny. Pieczemy w 230' C przez 15 minut.

Układamy upieczoną pierś na szpinaku z bazylią tajską, kolendrą, pokrojonym melonem i grapefruitem. Polewamy oliwą i posypujemy orzeszkami.

Zdjęcie i przepis; Dominika Piwowar www.muffinkarnia.com/



Kontakt z nami

Baziółka
by Swedeponic Polska Sp z o.o.
Kraśnicza Wola 41
05-825 Grodzisk Mazowiecki
Polska

Zadzwoń

+48 22 755 79 79

Napisz

kontakt@baziolka.pl

Nasza oferta

Świeże zioła

Polecamy

Tomek Jakubiak Lokalnie

Media Społecznościowe

Facebook  

Informacje

Polityka prywatności (RODO)