Menu

Ryż na mleku kokosowym z mango i bazylią tajską

Ryż na mleku kokosowym z mango i bazylią tajską Ryż na mleku kokosowym z mango i bazylią tajską
Składniki:
  • 100 g ryżu jaśminowego
  • garść bazylii tajskiej
  • 15-20 łyżek pulpy z mango
  • 4 łyżki cukru trzcinowego
  • 500 ml mleczka kokosowego
  • łyżeczka pasty lub ekstraktu waniliowego
  • szczypta soli
  • 1/5 papryczki chili
  • sok z połowy limonki
  • 2 łyżeczki nasion chia
  • 2 łyżki płatków kokosowych

Sposób przyrządzenia:

Ryż wypłucz w zimnej wodzie i odcedź. W garnku podgrzej mleczko kokosowe z pastą waniliową, cukrem i szczyptą soli. Kiedy mleko będzie gorące wsyp ryż. Gotuj aż ryż stanie się miękki. Ryż przełóż do słoicków, dodaj mango, bazylię, posyp nasionami chia i drobno pokrojoną papryczką, skrop sokiem z limonki i posyp płatkami kokosowymi.


 Przepis i zdjęcie: Anna Mastalerz i Kamil Roszczyk

http://fotografiamasztalerz.pl/




Kontakt z nami

Baziółka
by Swedeponic Polska Sp z o.o.
Kraśnicza Wola 41
05-825 Grodzisk Mazowiecki
Polska

Zadzwoń

+48 22 755 79 79

Napisz

kontakt@baziolka.pl

Nasza oferta

Świeże zioła

Polecamy

Tomek Jakubiak Lokalnie

Media Społecznościowe

Facebook