Menu

Pizza z jarmużu z pomidorkami, serem pleśniowym i świeżym oregano

Pizza z jarmużu z pomidorkami, serem pleśniowym i świezym oregano Pizza z jarmużu z pomidorkami, serem pleśniowym i świezym oregano
Składniki:

  • 4 doniczki jarmużu
  • 2/3 szklanki panierki Panko lub szklanka bułki tartej
  • 2 jajka
  • 1 i 1/2 szklanki startego sera mozzarella
  • sól i pieprz do smaku
  • sos pomidorowy
  • rukola
  • kilka gałązek świeżego oregano
  • pomidorki cherry
  • ser pleśniowy
  • awokado

Sposób przyrządzenia:

Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Blenderem miksujemy umyty jarmuż. Dodajemy jajka, panierkę, 1 szklankę sera mozzarella, sól i pieprz. Wykładamy na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia i dłońmi formujemy placek o grubości ok. 1 cm. Na wierzch wylewamy sos pomidorowy, posypujemy  połową szklanki sera mozzarella i ewentualnie pokrojonym serem pleśniowym (możemy również dodać go po upieczeniu). Pieczemy ok. 20-25 minut, do zarumienienia pizzy.

Po upieczeniu wykładamy na wierzch pozostałe składniki - oregano, rukolę, przekrojone na pół pomidorki cherry i awokado. Całość możemy skropić oliwą czosnkową.

Zdjęcie i przepis; Dominika Piwowar www.muffinkarnia.com/



Kontakt z nami

Baziółka
by Swedeponic Polska Sp z o.o.
Kraśnicza Wola 41
05-825 Grodzisk Mazowiecki
Polska

Zadzwoń

+48 22 755 79 79

Napisz

kontakt@baziolka.pl

Nasza oferta

Świeże zioła

Polecamy

Tomek Jakubiak Lokalnie

Media Społecznościowe

Facebook  

Informacje

Polityka prywatności (RODO)