Menu

Poke bowl z tuńczykiem, bobem, świeżą kolendrą i pachnotką

Poke bowl z tuńczykiem, bobem, świeżą kolendrą i pachnotkę Poke bowl z tuńczykiem, bobem, świeżą kolendrą i pachnotkę
Składniki:
  • pół garści świeżej kolendry
  • 2 łyżki posiekanej pachnotki
  • 130 g surowego tuńczyka
  • pół garści ugotowanego bobu
  • 1 figa
  • garść pokrojonej w paski czerwonej kapusty
  • pół papryki pokrojonej w paski
  • 1/3 mango
  • 1/3 szklanki ryżu
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • kilka łyżek wody
  • jedna łyżka soku z cytryny
  • jedna łyżka musztaedy
  • sól i pieprz

Sposób przyrządzenia:

Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Aby przygotować sos umieść w miseczce:  masło orzechowe, sok z cytryny, musztardę i kilka łyżek wody. Jeśli jest taka potrzeba dolej więcej wody, aby sos był lejący. Dopraw solą i pieprzem. Tuńczyka posiekaj na tatar i połącz z pachnotką. W misce ułóż warzywa, mango, figę, ryż i przygotowanego tuńczyka. Posyp kolendrą i polej sosem.

 Przepis i zdjęcie: Anna Mastalerz i Kamil Roszczyk

http://fotografiamasztalerz.pl/




Kontakt z nami

Baziółka
by Swedeponic Polska Sp z o.o.
Kraśnicza Wola 41
05-825 Grodzisk Mazowiecki
Polska

Zadzwoń

+48 22 755 79 79

Napisz

kontakt@baziolka.pl

Nasza oferta

Świeże zioła

Polecamy

Tomek Jakubiak Lokalnie

Media Społecznościowe

Facebook  

Informacje

Polityka prywatności (RODO)