Menu

Grillowany kurczak po hawajsku z kolendrą i pietruszką

Grillowany kurczak po hawajsku z kolendrą i pietruszką Grillowany kurczak po hawajsku z kolendrą i pietruszką
Składniki:

  • 3-4 udka z kurczka
  • 1 szklanka soku z ananasa (może być z puszki)
  • plastry ananasa
  • 1/2 szklanku sosu sojowego
  • 1/4 szklanki bulionu
  • 2 łyżeczki startego imbiru
  • 2 ząbki startego czosnku
  • garść listków świeżej pietruszki
  • kilka gałązek kolendry

Sposób przyrządzenia:

Mieszamy w misce sok z ananasa, sos sojowy, bulion, imbir, czosnek i pietruszkę. Odlewamy 1/2 szklanki, a resztę wlewamy do naczynia hermetycznie zamykanego i umieszczamy w nim udka z kurczaka (wcześniej umyte i osuszone). Wkładamy do lodówki i marynujemy minimum 4 godziny (najlepiej zostawić na noc). Grillujemy w folii z resztą marynaty i plastrami świeżego ananasa. Przed podaniem posypujemy świeżą kolendrą.

Zdjęcie i przepis; Dominika Piwowar www.muffinkarnia.com/



Kontakt z nami

Baziółka
by Swedeponic Polska Sp z o.o.
Kraśnicza Wola 41
05-825 Grodzisk Mazowiecki
Polska

Zadzwoń

+48 22 755 79 79

Napisz

kontakt@baziolka.pl

Nasza oferta

Świeże zioła

Polecamy

Tomek Jakubiak Lokalnie

Media Społecznościowe

Facebook  

Informacje

Polityka prywatności (RODO)