Menu

Wspomnienie lata, czyli owoce pod ziołową kruszonką

owoce pod ziołową kruszonką owoce pod ziołową kruszonką
Składniki:
  • ok 300 g śliwek
  • 3 brzoskwinie
  • 3/4 pęczka mięty (drobno posiekanej)
  • pół łyżeczki cynamonu
  • porządna szczypta kardamonu i gałki muszkatołowej
  • 100 g zimnego masła pokrojonego w kostkę
  • 3/4 szklanki mąki orkiszowej
  • mniej niż połowa szklanki cukru
  • ulubione lody do podnia

Sposób przyrządzenia:

Mąkę, miętę, cukier i masło szybko ze sobą połącz na kruszonkę. Wstaw do lodówki na minimum godzinę. W tym czasie umyj i pokrój owoce w nieregularne cząstki. Wcześniej pozbądź się pestek. Posyp przyprawami i wetrzyj w owoce. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Posyp owoce kruszonką i piecz przez ok 30-40 minut aż kruszonka się zarumieni i owoce zmiękną. Podawaj z lodami.

 




Kontakt z nami

Baziółka
by Swedeponic Polska Sp z o.o.
Kraśnicza Wola 41
05-825 Grodzisk Mazowiecki
Polska

Zadzwoń

+48 22 755 79 79

Napisz

kontakt@baziolka.pl

Nasza oferta

Świeże zioła

Polecamy

Tomek Jakubiak Lokalnie

Media Społecznościowe

Facebook  

Informacje

Polityka prywatności (RODO)