Menu

Chrupiące jesienne kanapki z pastą z dyni i listkami groszku czepnego

Chrupiące jesienne kanapki z pastą z dyni i listkami groszku czepnego Chrupiące jesienne kanapki z pastą z dyni i listkami groszku czepnego
Składniki:
  • mała dynia hokkaido
  • jedna średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cm świeżego imbiru
  • 2 cm świeżej kurkumy
  • 5 suszonych pomidorów
  • 2 cm papryczki chili
  • garść świeżego oregano
  • sól i pieprz do smaku
  • opakowanie mikroliści groszku czepnego
  • czarnuszka lub sezam do posypania
  • masło klarowane
  • ulubione pieczywo

Sposób przyrządzenia:

Dynię umyj, pozbądź się pestek i pokrój w mniejsze kawałki. Włóż do naczynia żaroodpornego. Skrop olejem i piecz aż będzie zupełnie miękka. Pod koniec pieczenia dodaj obraną i przekrojoną na pół cebulę i czosnek. Upieczone warzywa (dynię razem ze skórką) przełóż do miksera, dodaj resztę składników oprócz groszku. Całość zmiksuj. Kromki chleba podsmaż na maśle. Posmaruj pastą, przykryj groszkiem i posyp czarnuszką. 

 




Kontakt z nami

Baziółka
by Swedeponic Polska Sp z o.o.
Kraśnicza Wola 41
05-825 Grodzisk Mazowiecki
Polska

Zadzwoń

+48 22 755 79 79

Napisz

kontakt@baziolka.pl

Nasza oferta

Świeże zioła

Polecamy

Tomek Jakubiak Lokalnie

Media Społecznościowe

Facebook  

Informacje

Polityka prywatności (RODO)