Menu

Marmolada z mirabelek i tymianku

Marmolada z mirabelek i tymianku Marmolada z mirabelek i tymianku
Składniki:
  • 1 kg mirabelek
  • 110 g cukru
  • 2 łyżeczki świeżego tymianku
  • szczypta gałki muszkatołowej

Sposób przyrządzenia:

Mirabelki dokładnie umyj i pozbądź się pestek. Wrzuć do garnka, dodaj cukier i pod przykryciem na małym ogniu gotuj aż poszczą sok. Dodaj gałkę muszkatołową i odparuj nadmiar wody. Kiedy marmolada będzie miała odpowiednią konsystencję wmieszaj tymianek. Podawaj jeszcze ciepłą na chałce.

 




Kontakt z nami

Baziółka
by Swedeponic Polska Sp z o.o.
Kraśnicza Wola 41
05-825 Grodzisk Mazowiecki
Polska

Zadzwoń

+48 22 755 79 79

Napisz

kontakt@baziolka.pl

Nasza oferta

Świeże zioła

Polecamy

Tomek Jakubiak Lokalnie

Media Społecznościowe

Facebook  

Informacje

Polityka prywatności (RODO)