Menu

Czekolada na gorąco z rozmarynem

Czekolada na gorąco z rozmarynem Czekolada na gorąco z rozmarynem
Składniki:

  • gałązka rozmarynu
  • 250 ml mleka
  • 100 ml śmietanki 36%
  • 100 g gorzkiej czekolady minimum 65% zawartości kakao
  • 1 łyżka cukru
  • garść pianek marshmallow (opcjonalnie) pianki można zastąpić podprażonymi na suchej patelni
    płatkami migdałowym

Sposób przyrządzenia:

Do rondelka wrzuć rozmaryn, zalej mlekiem i śmietaną. Podgrzej do 90 stopni. Wrzuć czekoladę i cukier, mieszaj aż składniki się połączą. Czekolada się rozpuści i napój zgęstnieje. Wyjmij rozmaryn. Czekoladę przelej do szklanek i udekoruj piankami.

 




Kontakt z nami

Baziółka
by Swedeponic Polska Sp z o.o.
Kraśnicza Wola 41
05-825 Grodzisk Mazowiecki
Polska

Zadzwoń

+48 22 755 79 79

Napisz

kontakt@baziolka.pl

Nasza oferta

Świeże zioła

Polecamy

Tomek Jakubiak Lokalnie

Media Społecznościowe

Facebook  

Informacje

Polityka prywatności (RODO)